Geopark Hondsrug Crosscircuit krijgt steeds meer bekendheid

Op zaterdag 11 februari a.s. organiseert LoopgroepGieten voor de 3e keer de ‘3-meren cross’. Een uitdagende wedstrijd in een prachtig natuurgebied.
De route loopt via de oude spoorlijn, een heidegebied en rondom 3 meren: het Sekmeer, het Jonkerszandgat en het gat van Homan Free. Het natuurgebied kenmerkt zich door mooie bospaden en steile heuvels.

Deze cross is de 5e in de serie van 6 wedstrijden. De wedstrijden in Rolde, Drouwen, Gasselte en Ekehaar gingen ons voor. Het deelnemersveld van deze wedstrijden laat zien dat er in deze 3e editie veel nieuwe lopers aan ons circuit zijn gaan deelnemen. En daar zijn we als organisatie erg blij mee: steeds meer hardlopers hebben ons circuit gevonden.
Ook zien we het aantal junioren dat aan ons circuit meedoet iets stijgen.

Op 11 februari liggen bij de finish 4 prijzen klaar: voor de snelste volwassen dame en heer én voor de snelste junior dame en heer.
Om voor het eindklassement in aanmerking te komen, dien je minimaal 4 van de 6 wedstrijden te hebben gelopen. De circuitwinnaars worden na afloop van laatste cross (18 maart a.s. in Grolloo) bekendgemaakt.
Ook zullen dan de 2 stimuleringsprijzen worden uitgereikt, welke worden verloot onder alle deelnemers van het eindklassement die minimaal 5 van de 6 wedstrijden hebben gelopen én niet tot de eerste 3 winnaars behoren.

De cross in Gieten gaat over een afstand van circa 7,8 km (2 rondes). De junioren lopen 1 ronde (circa 4 km).

Ga je niet voor een plaats in het eindklassement, dan mag je ook altijd 1 ronde lopen.

Inschrijven kan op de dag zelf, vanaf 12.30 uur bij Snackkiosk Eexterhalte, Stationsstraat 60 in Eext.
Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00.
Start van de wedstrijd is om 14.00 uur.
Tegen inlevering van je startnummer ontvang je een ‘soepmunt’ welke je bij de kiosk kunt verzilveren.
Er is een handmatige tijdwaarneming (geen chip registratie) en er is geen douche/kleedruimte aanwezig.

Informatie over de ‘3-meren cross’, het reglement én over het Geopark Hondsrug Crosscircuit is te vinden via de website van het Geopark de Hondsrug www.geoparkdehondsrug.nl/nl/p/crosscircuit/
of op de facebookpagina www.facebook.com/geoparkhondsrugcrosscircuit.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Sonja Martens (06) 2007 63 80.

Introductie Loopgroep Gieten

Loopgroep Gieten is dé hardloopvereniging van Gieten.

 

Loopgroep Gieten is een actieve vereniging, die zich ten doel stelt een mooie en voor iedereen toegankelijke basisfaciliteit te bieden op het gebied van hardlopen en leefstijl; voor beginnende, ervaren en herintredende hardlopers in de regio in Gieten en omstreken.

 

De vereniging is in 2011 opgericht en geniet een toenemende belangstelling. Loopgroep Gieten biedt hardloopsport, waarbij het sociale aspect een belangrijke rol speelt. Naast de wekelijkse trainingen worden er verschillende andere activiteiten aangeboden, zoals gezamenlijke duurlopen (ook met andere verenigingen), de organisatie van bootcamptrainingen, het organiseren van De Drie Meren Cross (onderdeel van het Geopark Crosscircuit) en De Zweedse oriënteringsloop. En eventueel meedoen met lokale hardloopwedstrijden!

 

We trainen ’s winters op verlichte wegen in het dorp en ’s zomers in het Gieterbos (nabij Eexterhalte en/of ’t Nije Hemelriek)

Sportmassage Eext-Gieten

Sportmassage Eext-Gieten, meer info? klik hier

Mededelingen
Hardloop Trainingen

Voor informatie over de training: klik hier

Aanmelden als nieuw lid: klik hier

Bootcamp, algemene informatie en inschrijven

Voor algemene informatie over de Bootcamp: klik hier

 

Bootcamp (april-juli) is volgeboekt. Alvast inschrijven Bootcamp (aug-okt)?: vul het aanmeldformulier in met omschrijving “Bootcamp aug-okt”: klik hier

Bootcamp 2018

Elke dinsdag, vanaf 17 april 2018
Locatie: 't Nije Hemelriekje
Trainer: Jan Vreugdenhil

Rooster:
17 april 19.30 uur
24 april 19.30 uur
1 mei 19.30 uur
8 mei 19.30 uur
15 mei 19.30 uur
22 mei 19.30 uur
29 mei 19.30 uur
5 juni 19.30 uur
12 juni 19.30 uur
19 juni 19.30 uur
extra training op 26 juni 19:30 uur

Foto's jaarlijkse duurloop 2017
Geopark Hondsrug Cross Circuit
Een prachtig cross circuit in het Geopark De Hondsrug. Geschikt voor beginnende als ervaren hardlopers. Mooie wedstrijden om je conditie in de wintermaanden te verbeteren. Gewoon lekker mee doen! Noteer de data.
  • Cross Circuit Geopark Hondsrug
  • Facebookpagina Loopgroep Gieten
    Sponsoren