Zweedse orienteringloop van loopgroep Gieten groot succes

Zondagochtend 23 April stonden 9 teams klaar om deel te nemen aan de 2e editie van de Zweedse orienteringloop georganiseerd door de loopgroep Gieten. Het loopspel werd uitgezet in en rondom het Zwanemeerbos. Om 10.15u werd het startschot gegeven. In tegenstelling tot vorig jaar starten alle teams op het zelfde tijdstip en kregen ze de opdracht om het opgegeven orientatiepunt te vinden die op de bijbehorende plattegrond aangegeven werd. Ook werd er dit jaar een eindtijd aan het spel toegevoegd waardoor de druk werd opgevoerd. Zodra ze het eerste punt  hadden gevonden moest elk team terug naar de start lopen en kon de zoektocht naar de andere 9 punten beginnen.

De teams, bestaande uit 2 personen starten vanaf de camping Zwanemeer. Op de plattegrond stonden punten die opgezocht moesten worden. Bij deze punten stond een bordje met een letter erop. Deze letter moest je invullen en alle letters samen vormden een woord. Diegene  die het snelst deze punten had bereikt en de puzzel juist wist op te lossen werd winnaar. De organisatie heeft het niet makkelijk gemaakt want er waren ook bordjes geplaatst die niet meededen  en stonden op een ander punt dan op de kaart werd aangegeven. Dat was een ’’instinker’’.  Uiteindelijk was iedreen rond 11.30u weer terug. Er werd nog even gerekend en de prijswinnaars werden bekend gemaakt.

Dit jaar had  de loopgroep 3 prijzen. de 3e prijs ging naar Jos Schippers en Marije Botterblom, zij wonnen beide een waardebon t.w.v. € 10,00 van de hardloopwinkel Run2Day uit Assen. De 2e prijs ging naar Sonja Martens en Harold Mulder. Zij kunnen iets uitzoeken van € 15,00 bij Run2Day. De winnaars waren Zeger Zeilemaker en Erik Eefting. Deze speurneuzen hadden ook nog eens de snelste benen. Zij kregen uit handen van Henk ter Veen een waardebon van elk € 20,00 van Run2Day uit Assen.

Na de uitreiking werd de soep geserveerd en konden we allen een paar broodjes nuttigen. Het was een geslaagde en leuke ochtend.

 

Introductie Loopgroep Gieten

Loopgroep Gieten is dé hardloopvereniging van Gieten.

 

Loopgroep Gieten is een actieve vereniging, die zich ten doel stelt een mooie en voor iedereen toegankelijke basisfaciliteit te bieden op het gebied van hardlopen en leefstijl; voor beginnende, ervaren en herintredende hardlopers in de regio in Gieten en omstreken.

 

De vereniging is in 2011 opgericht en geniet een toenemende belangstelling. Loopgroep Gieten biedt hardloopsport, waarbij het sociale aspect een belangrijke rol speelt. Naast de wekelijkse trainingen worden er verschillende andere activiteiten aangeboden, zoals gezamenlijke duurlopen (ook met andere verenigingen), de organisatie van bootcamptrainingen, het organiseren van De Drie Meren Cross (onderdeel van het Geopark Crosscircuit) en De Zweedse oriënteringsloop. En eventueel meedoen met lokale hardloopwedstrijden!

 

We trainen ’s winters op verlichte wegen in het dorp en ’s zomers in het Gieterbos (nabij Eexterhalte en/of ’t Nije Hemelriek)

Sportmassage Eext-Gieten

Sportmassage Eext-Gieten, meer info? klik hier

Mededelingen
Hardloop Trainingen

Voor informatie over de training: klik hier

Aanmelden als nieuw lid: klik hier

Bootcamp, algemene informatie en inschrijven

Voor algemene informatie over de Bootcamp: klik hier

 

Bootcamp (april-juli) is volgeboekt. Alvast inschrijven Bootcamp (aug-okt)?: vul het aanmeldformulier in met omschrijving “Bootcamp aug-okt”: klik hier

Bootcamp 2018

Elke dinsdag, vanaf 17 april 2018
Locatie: 't Nije Hemelriekje
Trainer: Jan Vreugdenhil

Rooster:
17 april 19.30 uur
24 april 19.30 uur
1 mei 19.30 uur
8 mei 19.30 uur
15 mei 19.30 uur
22 mei 19.30 uur
29 mei 19.30 uur
5 juni 19.30 uur
12 juni 19.30 uur
19 juni 19.30 uur

Foto's jaarlijkse duurloop 2017
Geopark Hondsrug Cross Circuit
Een prachtig cross circuit in het Geopark De Hondsrug. Geschikt voor beginnende als ervaren hardlopers. Mooie wedstrijden om je conditie in de wintermaanden te verbeteren. Gewoon lekker mee doen! Noteer de data.
  • Cross Circuit Geopark Hondsrug
  • Facebookpagina Loopgroep Gieten
    Sponsoren