Zweedse Orienteringsloop, zondag 23 april

Lopen: het is bijna het eerste wat je als mens tracht onder de knie te krijgen. Er zijn ook nog allerlei soorten van lopen. Een looptrainer kan het lopen dan ook in verschillende vormen aanbieden. Dat kan een duurloop zijn, of interval. Zo heb je ook allerlei spelvormen bij het lopen.
Zo kennen we ook de Zweedse oriëntering loop. Enig idee wat het is? Als dat niet het geval is, zullen we proberen het uit te leggen. Een Zweedse loop doe je met een aantal teams, welke kunnen bestaan uit bijvoorbeeld 2 of 3 personen. Iedereen kan er aan meedoen, want je moet als team bij elkaar blijven.


Wat is de bedoeling?
Je krijgt als team een plattegrond van het – in dit geval – Zwanemeerbos mee. Misschien voor jullie wel een heel bekend terrein. Op de plattegrond is een aantal locaties aangekruist met daarbij een omschrijving van de locatie. Bijvoorbeeld de oever van het Zwanemeer of van een holle boom. Zo zullen ongeveer 12 tot 15 locaties aangekruist staan op de kaart. Het hele parkoers is ongeveer 8 kilometer. In principe moet iedereen mee kunnen doen.
Ieder team krijgt voor de start 2 minuten de tijd de kaart te bestuderen.
In deze tijd kun je de route bepalen die volgens jou de snelste is. Dat kan via de aangelegde paden, maar ook dwars door het bos. Hierna starten alle teams. Het is dus de bedoeling de locaties zo snel mogelijk op te zoeken. En dan? In de directe omgeving van de gevonden de locatie zal je een bordje aantreffen met daarop een letter. Deze letter moet genoteerd worden op het papier wat je meekrijgt bij de start. Zodra je alle locaties hebt gevonden en alle juiste letters op papier hebt staan is de opdracht volbracht en (hard-) loop je zo snel als mogelijk naar het startpunt.
Wie dat het snelst doet is winnaar, mits ook de puzzel is opgelost.
Je moet tijdens het hele gebeuren bij elkaar blijven. Dat is een handicap maar ook leuk. Hierdoor kan iedereen mee doen. Je loopt net zo hard of zo langzaam als het team kan en wil.


Deze loop is jarenlang gehouden tijdens de sport- en spel week van de voormalige gemeente Gieten. Voor veel spelonderdelen was het vaak moeilijk deelnemers te krijgen. Voor de Zweedse loop was dat nooit een probleem. Gewoon omdat het heel leuk is. De ervaring is ook dat snellere lopers het soms afleggen tegen een team dat beter is in het “oriënteren”. Daarnaast zijn er nog een aantal spelregels, maar die krijg je vlak voor de start te horen. Als het je aanspreekt geef je dan op en probeer alvast een team te vormen.
Als er veel deelname is – en dat hopen we – kunnen we besluiten om een team uit 3 personen te laten bestaan.
Laat het maar weten.

Introductie Loopgroep Gieten

Loopgroep Gieten is dé hardloopvereniging van Gieten.

 

Loopgroep Gieten is een actieve vereniging, die zich ten doel stelt een mooie en voor iedereen toegankelijke basisfaciliteit te bieden op het gebied van hardlopen en leefstijl; voor beginnende, ervaren en herintredende hardlopers in de regio in Gieten en omstreken.

 

De vereniging is in 2011 opgericht en geniet een toenemende belangstelling. Loopgroep Gieten biedt hardloopsport, waarbij het sociale aspect een belangrijke rol speelt. Naast de wekelijkse trainingen worden er verschillende andere activiteiten aangeboden, zoals gezamenlijke duurlopen (ook met andere verenigingen), de organisatie van bootcamptrainingen, het organiseren van De Drie Meren Cross (onderdeel van het Geopark Crosscircuit) en De Zweedse oriënteringsloop. En eventueel meedoen met lokale hardloopwedstrijden!

 

We trainen ’s winters op verlichte wegen in het dorp en ’s zomers in het Gieterbos (nabij Eexterhalte en/of ’t Nije Hemelriek)

Sportmassage Eext-Gieten

Sportmassage Eext-Gieten, meer info? klik hier

Mededelingen
Hardloop Trainingen

Voor informatie over de training: klik hier

Aanmelden als nieuw lid: klik hier

Bootcamp, algemene informatie en inschrijven

Voor algemene informatie over de Bootcamp: klik hier

 

Bootcamp (april-juli) is volgeboekt. Alvast inschrijven Bootcamp (aug-okt)?: vul het aanmeldformulier in met omschrijving “Bootcamp aug-okt”: klik hier

Bootcamp 2018

Elke dinsdag, vanaf 17 april 2018
Locatie: 't Nije Hemelriekje
Trainer: Jan Vreugdenhil

Rooster:
17 april 19.30 uur
24 april 19.30 uur
1 mei 19.30 uur
8 mei 19.30 uur
15 mei 19.30 uur
22 mei 19.30 uur
29 mei 19.30 uur
5 juni 19.30 uur
12 juni 19.30 uur
19 juni 19.30 uur

Foto's jaarlijkse duurloop 2017
Geopark Hondsrug Cross Circuit
Een prachtig cross circuit in het Geopark De Hondsrug. Geschikt voor beginnende als ervaren hardlopers. Mooie wedstrijden om je conditie in de wintermaanden te verbeteren. Gewoon lekker mee doen! Noteer de data.
  • Cross Circuit Geopark Hondsrug
  • Facebookpagina Loopgroep Gieten
    Sponsoren